top of page

Lowieke onze kleine superheld

Op vrijdag 13 januari werd bij Lowie, na een zoektocht van enkele maanden, een verschrikkelijke diagnose gesteld: Lowie heeft een medulloblastoom. Een agressieve en kwaadaardige hersentumor in zijn kleine hersenen. Bovendien is er sprake van uitzaaiingen ter hoogte van zijn nekje.

foto Lowieke.jpg
aaprechts.gif

Op 18 januari onderging Lowie een risicovolle hersenoperatie. Op 7 februari werd zijn eerste chemo toegediend. Dit was het startsein van een reeks intensieve en complexe behandelingen gedurende het aankomende jaar. Zowel chemotherapie, Proton bestraling als stamceltransplantatie maken deel uit van een loodzwaar traject dat als doel heeft Lowie te genezen.


Sinds die beruchte vrijdag de 13e staat Lowie's leven stil. En het leven van al diegene die hem
graag zien. Sven en ik voelen de steun die we van velen krijgen. We voelen ook een grote machteloosheid, mensen die willen helpen, maar niet weten hoe of wat.


Talloze keren werd ons de vraag gesteld of we onze fiat konden geven over een initiatief dat werd opgericht, ten voordele van ons. Tot op heden hebben we de boot afgehouden. Het is namelijk zo dat we nog geen idee hebben welke financiële implicaties heel dit verhaal op ons zal hebben. Wel is het een realiteit dat zowel Sven als ik momenteel niet meer werken om de beste zorgen voor Lowie te kunnen garanderen. Maar profiteren van deze situatie is het laatste wat we zullen doen.


Toch blijven we de drang voelen dat mensen iets voor ons willen betekenen. We hebben daarom besloten een rekening te openen in naam van Lowieke, onze kleine superheld. In de eerste plaats kunnen we ingezamelde centjes gebruiken om kosten te dekken die een gevolg zijn van Lowie's ziekte. Als blijkt dat we deze centjes niet nodig hebben, zouden we graag het resterende bedrag schenken aan het Kinderkankerfonds. Zodat niet enkel wij, maar ook andere kinderen en ouders geholpen kunnen worden. En dat de wetenschap nog meer stappen kan maken in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

bottom of page